Doi turiști au încercat să scape de plata parcării în Mamaia și au demontat plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor

Doi turiști au demontat plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor pentru a nu plăti parcarea în Mamaia. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni au depistat joi, 28 iulie, în zona Summerland din stațiunea Mamaia, două autoturisme care aveau demontate plăcuțele de înmatriculare. Acestea erau staționate într-o parcare publică, sistematizată, marcată corespunzător și cu panouri informative pentru achitarea taxei de parcare.

Potrivit Direcției Generale Poliția Locală Constanța, cei doi turiști veniți în vacanță în stațiunea Mamaia s-au gândit că aceasta este cea mai bună modalitate de a economisi niște bani, neachitând taxa de parcare. Dar cum nu au vrut să primească nici amendă pentru acest lucru și-au scos numerele de înmatriculare. Din nefericire pentru ei, însă, polițiștii locali au procedat la identificarea acestora și i-au sancționat contravențional cu suma de 500 de lei, fiecare, pentru încălcarea prevederilor H.C.L nr.123/2021.

Pentru unul dintre contravenienți s-a dispus și măsura ridicării și transportării autovehiculului în parcul auto al municipalității situat pe strada Caraiman, nr.1. Așadar, conducătorul auto a fost nevoit să scoată mai mulți bani din buzunar: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei.

Celălalt conducător auto s-a prezentat la mașină, fapt pentru care nu s-a mai dispus măsura complementară de ridicare.

Ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea taxei de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata constituie contravenție și se sancționează conform actelor normative în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*