Percheziții, la Constanța și în alte județe, într-un dosar de proxenetism. Procurorii DIICOT au pus în aplicare 17 mandate

Razie DIICOT la Constanța. FOTO DIICOT
Razie DIICOT la Constanța. FOTO DIICOT

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR, pun în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară în municipiile București și Constanța, dar și pe raza județului Ilfov, inclusiv la sediul și punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism.

S-a reținut că, începând cu anul 2017, pe raza municipiilor București și Constanța s-a constituit și acționează un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism în cadrul unor cluburi de noapte , unde mai multe femei angajate ca dansatoare tip striptease practică prostituția.

Liderul grupului, alături de alți trei membrii, coordonează și monitorizează activitatea de prostituție, asigură cazarea tinerelor și condițiile necesare practicării prostituției prin punerea la dispoziție de camere în cadrul cluburilor, asigură prin intermediul agenților de pază angajați, protecție fizică tinerelor determinate să practice prostituția, colectează în folos propriu sumele de bani obținute din activitatea infracțională în baza înțelegerilor prealabile cu tinerele determinate să practice prostituția și oferă comisioane în bani persoanelor ( în special taximetriști) care aduc clienți în vederea întreținerii de relații sexuale contra cost cu fetele angajate în cadrul cluburilor.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, pentru audieri, peste 20 de persoane.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei și jandarmilor din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Suportul de specialitate este asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*