Percheziții în Tulcea după ce, pe un teren viran, au fost găsite deșeuri provenind de la oile moarte la bordul navei Queen Hind. Acestea ar fi trebuit incinerate, nu îngropate

Nava Queen Hind, scufundată în noiembrie 2019 în Portul Midia. FOTO GSP

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța a pus în aplicare miercuri, 20 ianuarie, două mandate de percheziții domiciliare, în două locații situate pe raza localității Măcin din județ Tulcea.

Descinderile au fost efectuate după ce, pe un teren viran din localitate, au fost descoperite, deșeuri animale ce proveneau de la oi înecate după ce, în noiembrie 2019, nava Queen Hind s-a răsturnat în Portul Midia din județul Constanța, omorând mii de vine. În cauză au fost delegați polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea, Agenția Protecția Mediului – Tulcea, Direcția de Sănătate Publică – Tulcea, pentru stabilirea legalității modului cum s-a derulat activitatea de incinerare ovinelor înecate pe nava eșuată.

„În urma activităților desfășurate la fața locului s-a stabilit că mare parte dintre deșeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate”, au precizat procurorii constănțeni.

Cercetările în această cauză continuă, cu privire la reprezentanții societății care au contractat distrugerea deșeurilor animale, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni privind protecția mediului și regimul deșeurilor.

Nava Queen Hind – sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi, s-a răsturnat pe o parte în noiembrie 2019, la plecarea din Portul Midia, iar majoritatea animalelor s-au înecat.

Pe 25 februarie 2020, nava Queen Hind a fost adusă în condiții de siguranță la cheu, considerându-se încheiate operațiunile de dezeșuare și ranfluare, iar în 12 martie a fost finalizată și operațiunea de scoatere a încărcăturii din interiorul vasului, toate manevrele fiind realizate cu respectarea normelor de mediu și sub supravegherea instituțiilor abilitate ale statului. Ulterior, ultimele transporturi de animale moarte au fost trimise spre neutralizare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*