Percheziții în desfășurare în Constanța și alte 21 de județe la comercianții de tutun în găletușe

Masina de politie in fata Parchet Tribunal si Judecatorie Constanta. FOTO Catalin Schipor

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, desfășoară 98 de percheziții, în 22 de județe și în Capitală. Județul Constanța este vizat de patru astfel de acțiuni.

Perchezițiile au loc pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Dâmbovița, Călărași, Ilfov, Olt, Dolj, Argeș, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiș, Prahova, Tulcea și Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada 2017 – 2019, cetățeni bulgari și români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun și frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoțire a mărfii cu destinatar societăți comerciale din alte state din Uniunea Europeană.

În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locații clandestine din țară și transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat.

Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay.

Activitățile se desfășoară în 5 dosare penale, instrumentate de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmbovița, Olt și Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal și Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Institutului Național de Criminalistică, Direcției Rutiere, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din Poliția Română și al luptătorilor pentru acțiuni speciale din județele pe raza cărora se desfășoară descinderile.

În activități sunt angrenați și specialiști ai Direcției Generale a Vămilor, cu 2 echipaje canine.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*