Percheziții ale polițiștilor constănțeni într-un dosar de înșelăciune privind oferte de prețuri pentru îngrășăminte chimice

Percheziții într-un dosar de înșelăciune privind oferte de prețuri pentru îngrășăminte chimice

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat joi, 06 aprilie, două percheziții domiciliare într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune și fals informatic.

Potrivit Poliției Județene Constanța, din cercetări a reieșit că un bărbat de 32 de ani, atribuindu-și calitatea de comisionar al unei persoane juridice, ar fi prezentat persoanelor vătămate, respectiv o persoană fizică și două persoane juridice, oferte de prețuri pentru îngrășăminte chimice. Pentru aceasta, ar fi întocmit facturi proforme cu datele de identificare ale societății respective, inducând în eroare persoanele vătămate și urmărind obținerea de foloase materiale.

Astfel, una dintre persoanele vătămate ar fi efectuat o plată de peste 54.000 de euro, reprezentând contravaloarea îngrășămintelor chimice pe care bărbatul ar fi urmat să i le furnizeze.

Acesta ar fi indus în eroare și celelalte două persoane vătămate, în cazul cărora infracțiunea a rămas în faza de tentativă.

În urma perchezițiilor efectuate, la data de 06 aprilie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. În cursul zilei de vineri, 07 aprilie, acesta va fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*