Percheziții în Constanța și București la firme din domeniul construcțiilor. Prejudiciul este estimat la 7 milioane lei

Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor
Sediul Inspectoratului de Poliție Județean - IPJ Constanța. FOTO Catalin Schipor

IGPR-ul a comunicat că  în dimineata de 14 martie se efectuează 12 percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 7.000.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălarea banilor în domeniul consultanţei şi a lucrărilor de construcţie.

La data de 14 martie 2018, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectueză 12 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul consultanţei şi a lucrărilor de construcţie.

Din cercetări a rezultat că persoanele în cauză ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Capitalei.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 7.000.000 de lei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*