Percheziții în Constanța la persoane bănuite de proxenetism

Percheziții într-un dosar de proxenetism. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat miercuri, 5 iulie, 19 percheziții, în Constanța, la locuințele unor persoane bănuite de proxenetism. De asemenea, au fost puse în aplicare 17 mandate de aducere.

Potrivit IPJ Constanța, din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2023, 11 persoane, respectiv nouă bărbați și două femei, ar fi determinat sau ar fi înlesnit practicarea prostituției de către persoanele vătămate, prin metoda „loverboy”. Acestea ar fi practicat prostituția pe stradă sau în apartamente închiriate, în acest scop, în municipiul Constanța.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, cinci autoturisme, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost achiziționate cu sumele de bani obținute în urma practicării prostituției de către persoanele vătămate, 200 de grame de bijuterii dintr-un metal prețios, aproximativ 16.000 de euro, 7.000 de lei, 34 de telefoane mobile, un pistol cu gaze și muniția aferentă, un pistol de tip airsoft, precum și documente cu valoare probatorie.

În baza probatoriului administrat, patru bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de proxenetism. Aceștia au fost conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca în cursul zilei de joi, 6 iulie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*