Percheziții în Constanța, la persoane bănuite de înșelăciune. Prejudiciul provocat de suspecți este de aproximativ 70.000 de euro

Percheziții în Constanța, la persoane bănuite de înșelăciune.

Polițiștii Biroului de Investigare a Criminalității Economice din Mangalia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în executare marți, 24 august, șapte mandate de percheziție domiciliară, în Vama Veche, Brașov, București și Sibiu, la persoane bănuite de înșelăciune.

Potrivit anchetatorilor, din cercetări a reieșit că în perioada 2020 – 2021, un bărbat de 31 de ani, din Brașov, și o femeie de 42 de ani, din București, ar fi indus în eroare patru persoane care dețineau imobile în județul Constanța, prin aceea că ar fi încheiat contracte de închiriere, în numele unei societăți comerciale din Brașov, fără a achita contravaloarea chiriei convenite și a utilităților. Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de 66.000 de euro, respectiv aproximativ 16.000 de lei, contravaloarea facturilor pentru utilități.

Totodată, în perioada 2020 – 2021, cei doi ar fi indus în eroare 13 persoane, de la care ar fi încasat sume de bani, cu titlu de avans, în vederea închirierii unor camere, în scop turistic, fără ca aceștia să mai fi deținut în folosință imobilele, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu total de peste 13.000 de lei.

În urma percheziției efectuate la unul dintre imobilele din Vama Veche, într-o cameră închiriată de un tânăr, de 17 ani, au fost găsite 10 grame de substanță vegetativă de culoare verde olive, cinci grame de substanță cristalină, trei grame de substanță pulverulentă de culoare albă, un cântar de mare precizie, precum și alte obiecte și accesorii folosite la consumul de substanțe cu efect psihoactiv. Acestea au fost ridicate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, în vederea continuării cercetărilor, pentru săvârșirea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de mare risc, pentru consum propriu.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigare a criminalității economice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brașov și Sibiu, precum și al polițiștilor din cadrul Poliției Sectorului 5 București. La acțiune, au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*