Percheziții făcute de polițiștii constănțeni într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune calificată

Mașină de Poliție

La data de 11 octombrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Prahova și în municipiul București, într-un dosar penal, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune calificată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – august 2019, reprezentanții ai două societăți comerciale din municipiul Constanța ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni economice nereale, reprezentând cheltuieli aferente unor achiziții de deșeuri de la diverse persoane fizice și juridice.

Ulterior, ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni de livrare nereale a acelor deșeuri, către o societate comercială de reciclare a deșeurilor.

În acest mod, operatorii economici și-ar fi asigurat avantaje de natură fiscală și ar fi prejudiciat bugetul general consolidat al statului, prin plata unui impozit pe profit mai mic.

De asemenea, reprezentanții celor două societăți comerciale ar fi indus în eroare societatea care decontează serviciile de reciclare, respectiv un Organism de Transfer de Responsabilitate (O.T.R.), care le-ar fi acordat bonificații pentru operațiunile fictive de reciclare a deșeurilor.

Prejudiciul în cauză este în curs de stabilire.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate documente cu valoare probatorie.

În cauză cercetările sunt continuate, de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de evaziune fiscală și două infracțiuni de înșelăciune calificată.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*