Din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID, sistemul sanitar județean va intra în etapa a doua a Planului de Reziliență Sanitară

Prefectura Constanta. FOTO Catalin Schipor

La sediul Prefecturii Constanța a avut loc miercuri, 20 iulie, ședința Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de îmbolnăviri în masă, în vederea analizării situației județene privind capacitatea de primire a pacienților în spitalele suport-COVID.

În urma datelor analizate, începând de vineri, 22 iulie, sistemul sanitar județean va intra în etapa a doua a Planului Județean de Reziliență Sanitară, gestionat de DSP Constanța.

Astfel, va fi suplimentat numărul de paturi COVID, iar spitalele suport vor putea primi pacienți, după cum urmează:

  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – 24 de paturi pentru adulți, 10 pentru copii, 12 paturi ATI adulți, 3 paturi ATI copii;
  • Spitalul Municipal Medgidia – 10 paturi pentru adulți, 12 pentru copii, 10 paturi ATI adulți;
  • Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – 30 de paturi pentru adulți;
  • Spitalul Municipal Mangalia – 20 de paturi pentru adulți;
  • Spitalul Militar de Urgență – 6 paturi pentru adulți;
  • Spitalul Orășenesc Hârșova – 18 paturi pentru adulți, 2 paturi pentru copii.

În acest sens, la nivelul județului Constanța, în etapa a doua, vor fi disponibile 157 de paturi, dintre care 25 pentru terapie intensivă, comparativ cu prima etapă, în care au fost 91 de paturi alocate, dintre care 12 pentru terapie intensivă. La acest moment, sunt ocupate 45 de paturi din spitalele suport-COVID, dintre care unul pe secțiile ATI.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*