Patru minori care cerșeau în zona Pieței Tomis III, adunați de pe stradă de polițiștii locali

Patru minori care cerșeau în zona Pieței Tomis III, adunați de pe stradă de polițiștii locali. FOTO: DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni acționează permanent atât pentru a preveni cerșetoria, cât și pentru a-l diminua, dar, cu toate acestea, persoanele care apelează la mila trecătorilor revin pe străzi.

Îi vedem cu mâna întinsă și avem tendința să îi compătimim. Atunci când le oferim bani, nu facem altceva decât să îi încurajăm și să prelungim prezența cerșetorilor pe străzi. Cu ajutorul nostru, cerșetoria devine o afacere foarte profitabilă care poate genera zilnic câștiguri impresionante. Există situații în care aceste persoane câștigă în câteva zile cât alți oameni, care au un loc de muncă, într-o lună întreagă.

Zilele trecute, poliţiştii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice au acționat în zona Tomis III, ocazie cu care au depistat patru copii, doi băieți și două fete, lipsiți de supravegherea ori ocrotirea părinteasca sau a reprezentanților legali care se deplasau printre autovehiculele staționate la semafor, apelând la mila publicului.

Copiii au fost duși la sediul Poliției Locale în vederea efectuării de verificări suplimentare și, ulterior, cei patru au fost predați către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța – Centrul de plasament Antonio. Mai mult, împotriva a trei părinți/ reprezentanți legali au fost dispuse măsuri de sancționare contravențională cu amendă.

Polițiștii locali constănțeni acționează permanent pentru a preveni cerșetoria. FOTO: DGPL Constanța

De la începutul lunii septembrie și până în prezent, polițiștii locali constănțeni au aplicat 261 de sancțiuni, în valoare totală de 27.100 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*