Patru marinari, salvați în timpul uraganului Sally de un comandant de nava român

Patru marinari, salvați în timpul uraganului Sally de un comandant de nava român

Patru marinari, aflați pe un velier în Golful Mexic în timpul uraganului Sally, au fost salvați, la sfârșitul săptămânii trecute, de nava „COSCO Malaysia”, la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu. Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT).

Cei patru marinari aflați la bordul velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar Garda de Coastă a Statelor Unite a abandonat acțiunea de salvare cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile. Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a reușit salvarea marinarilor, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.

Cei patru marinari salvați de comandantul de nava român.

Garda de Coastă a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că „salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.

Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfrunta marea pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale (IMO), pentru acte de bravură pe mare.

„Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al IMO până în luna aprilie a anului următor. Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România”, spune președintele acesteia, comandantul Marius Țuțuianu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*