Parcul auto al Administrației Porturilor Maritime, înnoit cu autoturisme electrice și 10 stații de încărcare

Parcul auto al Administrației Porturilor Maritime, înnoit cu autoturisme electrice și 10 stații de încărcare. FOTO: APMC

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a înlocuit nouă autovehicule vechi din parcul auto, uzate, mari consumatoare de combustibil, utilizate preponderent în regim de tură 24/24h, șapte zile din șapte, cu nouă autoturisme noi, cu sistem de propulsie electric, mai puțin poluante și eficiente din punct de vedere energetic. Cel mai vechi autoturism înlocuit era fabricat în anul 2004, restul fiind din anul 2013, toate având un rulaj foarte mare.

Achiziția autoturismelor noi a fost realizată prin Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național 2020-2024 – componenta Rabla Plus și are ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transportul rutier, prin tranziția către combustibili alternativi, cu emisii reduse. Valoarea totală a celor nouă autoturisme este de 1.596.532,68 lei  (TVA inclus), 460.500 lei reprezentând finanțarea din Fondul pentru Mediu pentru un număr de nouă ecotichete, diferența de 1.136.032,68 lei (TVA inclus), fiind plătită din bugetul propriu al companiei.

În completarea acestei achiziții, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a pus în funcțiune 10 stații de încărcare pentru mașini electrice în Portul Constanța, destinate autoturismelor companiei.

Acestea sunt localizate astfel:

  • Zona Gara Maritimă – trei stații;
  • Hala parc auto a CNAPM – trei stații;
  • Sucursala Energetică Port – o stație;
  • Sucursala Nave Tehnice Portuare – o stație;
  • Parcarea din zona clădirii Rădăcina Mol 1 Sud – două stații.

Fiecare stație are o putere totală de 44 kW, este dotată cu două terminale (prize) de încărcare (22kW/terminal), conectori de încărcare Type 2 – C și comunicații GSM, GPS, GPRS modem, OCPP 1,6 J; Lan, 4G, card RFID. Fiecare terminal deține o funcție de contorizare a energiei electrice consumate și display TFT.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*