Parcarea fără achitarea taxei în Constanţa nu se mai sancționează, printr-o decizie de instanță

Parcare cu plată în municipiul Constanța. FOTO Primăria Constanța

Curtea de Apel Constanța a suspendat, printr-o decizie definitivă, proiectul de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța.

Anunțul a fost făcut și de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, care a precizat pe pagina sa de socializare că, începând de astăzi, va da dispoziție Poliției Locale să nu-i mai amendeze pe șoferii care parchează în locuri publice din oraș și, de asemenea, să fie blocat și softul prin care se achita taxa de parcare.

„Am luat act de hotărârea instanței de a suspenda amendarea celor care nu plătesc parcarea. Așa cum am mai spus și scris, atât timp cât Regulamentul parcărilor e anulat, parcarea nu poate fi considerat un serviciu oferit populației pentru că nu e definit nicăieri. Mai simplu spus, nu poți să pui oamenii să plătească ceva ce nu există.

Mâine (joi, 19 noiembrie – n.r.) voi da dispoziție ca Poliția locală să nu mai amendeze și Confort Urban să blocheze softul prin care se încasa plata prin sms pentru ca oamenii să nu mai fie păcăliți. Vom comunica pe toate canalele posibile această nouă realitate”, a spus Vergil Chițac pe Facebook.

El a precizat că situația va fi reglementată într-un nou Regulament al parcărilor ce va fi adoptat cât mai repede posibil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*