Ovidiu Cupșa: “Utilizarea siglei PNL în apărarea unei persoane este o atitudine lipsită de curaj”

Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Vicepreședintele demisionar al PNL Constanța acuză organizația locală de o lipsă de asumare a responsabilității pentru rezultatul dezastruos de la alegerile parlamentare. Iată scrisoarea lui Ovidiu Cupșa, transmisă colegilor săi din partid:
“În urma rezultatului dezastruos la alegerile locale, mult sub ținta asumată de 30%, PNL Constanța trece printr-o criză de identitate morală generată de lipsa de asumare a responsabilității a celor care au condus campania electorală: președintele Gheorghe Dragomir și șeful de campanie Gheorghe Muhscină. În locul unei atitudini bărbătești, onorabile, am asistat cu mâhnire la o acțiune neprincipială a acestora, prin implicarea în propria apărare a unor colegi de partid, care își doresc la fel ca și mine unitatea și reformarea partidului.
Domnul Dragomir a dat ieri un comunicat de presă, sub sigla PNL, încercând să inducă ideea că, cerând asumarea responsabilității domniei sale, atac PNL.
Celor câțiva colegi de partid care – cu bună credință – s-au raliat acestui demers, le transmit considerația mea și faptul că știu că au aceleași deziderate oneste ca și mine. De altfel, în discuții personale cu ei am înțeles că cei mai mulți au avut poziții firești de apel la unitate, de îngrijorare pentru evoluția ulterioară a filialei, de exprimare a nevoii de reformă și nicidecum de susținere a unei conduceri care refuză să își asume responsabilitatea.
Ascunderea în spatele unor membri onorabili și cu prestigiu, care au luptat pe baricadele liberalismului și au dat rezultate în organizațiile lor de-a lungul timpului, nu face altceva decât să dovedească încă odată că grupul enclavizat care conduce astăzi PNL Constanța este capabil de orice manipulare pentru a rămâne la conducere.
Stimați liberali, personal nu voi ruga nici un coleg să dea declarații publice de susținere a demersului meu, deoarece știu că veți risca inclusiv sancțiuni pe linie de partid, atâta timp cât domnul Dragomir este susținut de o conducere de la centru, care la rându-i, nu a cerut demisia niciunui președinte de filială până la acest moment.
Știm cu toții că PNL Constanța înseamnă miile de liberali: primari, consilieri sau simpli membri, care nu sunt “adepți” ai lui Cupșa sau Dragomir, ci oameni de bună credință, care își doresc doar binele partidului, nu intră în polemici publice și speră ca liderii de la București și de la Constanța să găsească  soluții pentru reformarea și să relansarea partidului.
De aceea, comunicate prin care se încearcă inducerea ideii că o persoană înseamnă PNL și oricine cere asumarea onorabilă a responsabilității atacă partidul, nu fac decât să dovedească încă odată că unii sunt capabili de orice pentru a-și păstra funcțiile. 
Membrii PNL Constanța au dreptul să se exprime în alegeri libere, în organizarea unei Conferințe Județene a cărui rezultat să nu fie viciat prin selectarea atentă de către domnul Dragomir a delegaților și epurarea celor care ar putea vota împotriva unui epigon susținut de domnia sa. La orice competiție arbitrul trebuie să fie neutru!
În speranța unei reforme morale reale, fac apel la toți liberalii din județul Constanța să aibă curajul să se exprime liber. Nu vă lăsați intimidați de atitudinile manipulatoare sau de forță! Ele reprezintă ultimele demersuri în încercarea confiscării conducerii partidului de către aceleași persoane care l-au adus aici. Având în vedere că urmează o perioadă de sărbători, vă doresc tuturor liniște sufletească și multă bucurie!  Să ne bucurăm de nașterea Domnului și să pășim în noul an cu speranța renașterii unui partid care timp de un secol și jumătate a reprezentat garantul liberalismului în România.  Sărbători cu bine!”, a declarat Ovidiu Cupșa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*