Directorul Ceronav Constanța, Ovidiu Cupșa, prezent la Ziua Maritimă Mondială de la sediul IMO Londra

Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Ovidiu Cupșa, director CERONAV Constanța. FOTO Adrian Boioglu

29 septembrie este Ziua Mondială Maritimă – World Maritime Day, eveniment ce se desfășoară la sediul Organizației Maritime Internaționale (IMO), din Londra.

Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, în calitatea sa de Ambasador Maritim IMO a onorat invitația lansată de către Secretarul General IMO, Kitack Lim de a participa la eveniment.

Cu această ocazie, Directorul General CERONAV,Ovidiu Sorin Cupșa, a transmis un mesaj special marinarilor români:

“Felicit marinarii români pentru nivelul înalt de pregătire, devotamentul și profesionalismul de care dau dovadă. Sunteți o forță recunoscută de către companiile străine și ați creat României o imagine pozitivă în întreaga lume. Marinari români, La Mulți Ani!“

Tema evenimentului se concentrează asupra legăturii critice dintre transportul maritim și societate la nivel mondial și urmărește să crească gradul de conștientizare a relevanței rolului IMO ca organism global de reglementare pentru transportul maritim.

De-a lungul ultimilor 50 de ani, IMO a elaborat și a adoptat un cadru cuprinzător de reglementări globale referitoare la siguranța maritimă, protecția mediului și alte domenii.

“Tema acestui an, oferă o oportunitate pentru comunitatea de transport maritim de a spune povestea unei industrii, care este de neegalat în orice alt sector de transport; povestea shipping-ului care este într-adevăr indispensabil. Lumea întreagă se bazează pe transportul maritim, dar foarte puțini sunt conștienți de acest lucru. Aici intervine rolul Ambasadorilor maritimi, care pledează pentru dezvoltarea și vizibilitatea acestei industrii”, a declarat  Secretarul General IMO, Kitack Lim, care, alături de Ambasadorii maritime, celebrează astăzi munca tuturor marinarilor.

Prin intermediul IMO, statele membre ale Organizației, societatea civilă și industria navală, lucrează împreună pentru a asigura o contribuție continuă și consolidată către o economie ecologică. Promovarea transportului durabil și de dezvoltare maritimă este una dintre prioritățile majore ale IMO în anii următori.

În fiecare an, IMO sărbătorește Ziua Mondială Maritimă, care concentrează atenția asupra importanței siguranței maritime, a securității maritime și a mediului marin. Fiecare astfel de eveniment are propria temă, care se reflectă în activitatea IMO de pe tot parcursul anului. Ziua maritimă mondială este sărbătorită în ultima săptămână a lunii septembrie a fiecărui an, data exactă fiind la latitudinea guvernelor individuale din întreaga lume.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*