Ouă Kinder contrafăcute, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea, într-un container sosit din China

Containerul cu marfă verificat de către polițiștii de frontieră. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, ouă de ciocolată cu surprize în valoare de aproximativ 42.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 15 octombrie,  poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat în baza analizei de risc, de către lucrătorii vamali, la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Administratorul societăţii comerciale este un cetăţean român, în vârstă de 52 de ani, având domiciliul pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 36.000 ouă de ciocolată cu figurine de jucărie, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Dulciurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 42.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*