Orașul Ovidiu va intra în carantină după ce incidența cazurilor de coronavirus a depășit pragul de 6 la mia de locuitori

Carantina rămâne valabilă pentru alte 14 zile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât, vineri, 6 noiembrie, instituirea măsurii de carantină zonală a orașului Ovidiu.

Intrarea în carantină a orașului Ovidiu a fost propusă în CJSU în urma unei analize de risc realizate de Direcția de Sănătate Publică Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică. Măsura va fi luată ca urmare a depășirii ratei de incidență cumulată, peste pragul de trei la mia locuitori.

„În acest moment, indicele, în localitatea din județul Constanța, a ajuns la 6,28/ 1.000 locuitori. Mai precis, din populația totală de 16.237 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 102 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2”, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Măsura se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza hotărârii CJSU.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*