Opt cetățeni turci, prinși de polițiștii de frontieră constănțeni după ce au trecut ilegal granița

Polițiștii de frontieră constănțeni au prins opt cetățeni din Turcia, care au trecut ilegal frontiera în România din Bulgaria, fiind depistați în timp ce erau ascunși într-o pădure de lângă satul Făurei.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Băneasa, acționând, miercuri, 4 martie, în baza unor informații, s-au deplasat în zona satului Făurei, unde au depistat, cu ajutorul tehnicii de supraveghere, opt persoane ascunse în pădurea de la marginea localității.

„În urma acțiunii, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa pentru verificări și efectuarea de cercetări stabilind că sunt opt cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 21 și 32 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Din declarațiile acestora a reieșit că intenționau să ajungă în Germania și că au fost călăuziți pe teritoriul Bulgariei de doi cetățeni bulgari, fiind transportați până în apropierea frontierei române.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, față de cetățenii turci fiind aplicată măsura de nepermitere a intrării în țară pentru cinci ani. Cele opt persoane au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Ostrov, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*