Amenzi de peste 100.000 de lei, aplicate de polițiștii constănțeni pentru depășirea limitei de viteză

Radar de poliție. FOTO opiniatimisoarei.ro
Radar de poliție. FOTO opiniatimisoarei.ro

Polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene al Serviciului Rutier Constanța au desfășurat, în perioada 3 – 4 ianuarie, acțiuni pe linia prevenirii accidentelor rutiere, pe DN 39 Constanța – Mangalia și DN 22 Lumina – Tulcea.

„Din analizele efectuate, s-a constatat faptul că printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere pe aceste drumuri se numără viteza neregulamentară, depășirea neregulamentară și alte preocupări de natură a distrage atenția conducătorului auto (folosirea telefonului mobil)”, au precizat reprezentanți ai IPJ Constanța.

Polițiștii rutieri au acționat în opt zone, fiind aplicate 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, dintre care 151 pentru depășirea limitei de viteză admisă. Totodată, au fost reținute șapte permise de conducere, dintre care cinci pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei de viteză admisă pe sectorul de drum respectiv.

Spre exemplu, la data de 3 ianuarie, în jurul orei 10.30, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 25 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22 având viteza de 153 km/h pe un sector de drum cu limita de viteză de 100 km/h. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i totodată reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

În anul 2020, pe DN 39 au fost înregistrate 47 de accidente rutiere, soldate cu patru persoane decedate, cinci persoane rănite grav și 40 de persoane rănite ușor. Totodată, pe DN 22 au fost înregistrate, anul trecut, 24 de accidente rutiere, soldate cu cinci persoane decedate, două persoane rănite grav și 26 de persoane rănite ușor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*