Operatorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Costinești, amendat de Garda de Mediu cu 160.000 de lei

Operatorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Costinești, amendat cu 160.000 de lei. FOTO Garda de Mediu Constanța

Operatorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Costinești a fost amendat de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța, cu 160.000 de lei, pentru abateri constatate la cele două puncte de lucru ale sale, de la Agigea și Costinești.

Astfel, în perioada 23 iulie –  02 august, urmare a unor petiții adresate Comisariatului Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu s-au desfășurat două acțiuni de verificare la două puncte de lucru ce aparțin operatorului Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Costinești.

Potrivit GMC, la punctul de lucru din localitatea Agigea s-a constatat depozitarea ilegală a unor deșeuri menajere colectate din localitățile învecinate în spațiu neautorizat din punct de vedere al mediului. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au sancționat societatea contravențional conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului cu amendă în valoare de 60.000 de lei. S-a dispus și măsura complementară de sistare a depozitării  deșeurilor municipale în această locație.

La punctul de lucru din localitatea Costinești s-a constatat nerespectarea prevederilor autorizației integrate de mediu prin depozitarea deșeurilor municipale pe platforma destinată deșeurilor inerte, fiind încălcate prevederile art.8, aliniatul 1 din Legea 278/2013 privind emisiile industriale.  Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de  100.000 de lei. De asemenea se va înainta  emitentului actului de reglementare propunerea de notificare prealabilă în vederea suspendării autorizației integrate de mediu pentru punctul de lucru Costinești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*