Operațiune de salvare pe Marea Neagră: ARSVOM a reușit să preia o persoană, epuizată de vâslit, la 80 de mile marine de Mangalia. Este vorba despre sportivul Alex Dumbravă, care încerca să stabilească un record mondial

Acțiunea de salvare a sportivului Alex Dumbravă. FOTO: ARSVOM

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a fost solicitată să intervină, în cursul nopții de joi, 20 iulie, spre vineri, 21 iulie, pentru salvarea unei persoane aflate în mare pericol pe Marea Neagră. Aceasta s-ar fi aflat la aproximativ 80 de mile maritime travers de Mangalia, iar în ajutor a fost trimisă nava Sar Maia.

Potrivit reprezentanților ARSVOM, la solicitarea MRCC (Centrul Maritim de Coordonare a Salvării), echipajul Sar Maia a plecat de urgență din Portul Mangalia la ora 01.08, pentru a prelua un bărbat, în larg. Conform informațiile primite de la MRCC, starea acestuia era una de epuizare, el acuzând dureri de spate și genunchi, din cauza efortului de tras la rame.

Marinarul în dificultate, identificat drept Alexandru Dumbravă, se afla într-o ambarcațiune cu vâsle. Echipajul ARSVOM a reușit să ajungă la el și l-a preluat în siguranță la aproximativ 70 de mile marine travers de portul turistic Mangalia. Echipajul navei Sar Maya aparținând ARSVOM, a preluat nava lui Alex Dumbravă pentru a o remorca în siguranță în portul turistic Mangalia.

Sportivul român Alex Dumbravă a plecat sâmbătă, 08 iulie, de la Limanu, în încercarea de a doborî recordul mondial de traversare a Marii Negre – traversare solo, la vâsle. El și-a propus să vâslească până la Batumi, în Georgia, la bordul ambarcațiunii numite Layla. El urma să acopere distanța de 1.200 de kilometri în 20 de zile. Tentativa sa servea și o cauză socială, respectiv ședințe de logopedie pentru ca micuți cu defecte de vorbire să se integreze mai bine la școală și la joacă.

Anul trecut, Alex a doborât recordul mondial pentru cea mai rapidă traversare a Mării Negre într-o barcă cu vâsle într-un echipaj de patru persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*