OMV Petrom oferă granturi în valoare de 200.000 euro în competiția “Idei din Țara lui Andrei” pentru proiecte de mediu și educație profesională

Plantare copaci. FOTO plantabillion.org
Plantare copaci. FOTO plantabillion.org

OMV Petrom lansează a 6-a ediție a competiției “Idei din Țara lui Andrei”, sprijinind proiectele de mediu și educație profesională ce utilizează tehnologii inovatoare și componente de digitalizare.

Competiția se desfășoară între 20 aprilie și 24 mai și se adresează persoanelor fizice, ONG-urilor, unităților sau instituțiilor de învățământ, autorităților administrației publice locale sau instituțiilor publice.

Vor fi acordate finanțări individuale de până la 20.000 euro, valoarea totală a granturilor fiind de 200.000 euro.

“Idei din Țara lui Andrei” este o competiție de proiecte care se desfășoară la nivel național și urmărește să sprijine dezvoltarea sustenabilă a comunităților din România și să încurajeze românii cu spirit de inițiativă. În ediția din 2017, vor fi acceptate ideile care propun proiecte din următoarele două domenii:

• Educație profesională – proiecte care contribuie la dezvoltarea educației profesionale și tehnologice din România, proiecte care îmbunătățesc actul educațional, îmbogățesc baza materială și încurajează dezvoltarea competențelor transversale și profesionale ale elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnologic, public.
• Mediu – proiecte care încurajează și promovează folosirea eficientă și responsabilă a resurselor naturale care inovează pentru protecția mediului, care contribuie la îmbunătățirea calității aerului și a apei, la reducerea poluării, la creșterea eficienței energetice.

Proiectele care au o componentă de digitalizare sau inovație cu ajutorul tehnologiei vor fi punctate suplimentar.

“De 10 ani ne implicăm în proiecte de responsabilitate socială. Susținem românii cu inițiativă prin programul “Idei din Țara lui Andrei”. Suntem martori că o idee bună poate schimba o comunitate, un oraș, o țară întreagă. Continuăm în acest an cu cele două teme: educația profesională și mediul înconjurător. Așteptăm proiecte îndrăznețe și de impact care să integreze cât mai mult noile tehnologii în rezolvarea problemelor identificate”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Proiectele vor fi evaluate prin vot public și jurizate de reprezentanți ai mai multor organizații nonguvernamentale, reprezentanți ai OMV Petrom, jurnaliști și experți din domeniul educației profesionale și mediului, astfel:

• Vot public (30%) – în perioada 16 iunie – 25 iunie 2017;
• Jurizare (70%) – în perioada 16 iunie – 27 iunie 2017.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 iulie.

În primele 5 ediții ale competiției “Idei din Țara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finanțări în valoare totală de aproximativ 700.000 de euro pentru 70 de proiecte desfășurate în 30 de județe din România, precum Bihor, Dolj, Buzău, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Mureș, Maramureș, Botoșani etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*