FOTO Doi indivizi care efectuau săpături arheologice fără autorizație și au găsit trei vase antice, au fost prinși de polițiștii constănțeni

Polițiștii au securizat zona și au efectuat cercetări. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii de la Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța au prins în flagrant doi indivizi care au efectuat săpături arheologice fără a deține vre-un fel de autorizație. Pe numele acestora au fost deschise dosare penale pentru comiterea unor infracțiuni de distrugere a unor bunuri care fac parte din patrimoniul cultural și tentativă de furt calificat. 

Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de 17 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au depistat, în urma unei informații, doi bărbați, de 47, respectiv 60 de ani, din localitatea Cerchezu, județul Constanța. Aceștia ar fi efectuat săpături într-o zonă cu potential arheologic reperat, din localitate, unde au găsit trei vase de provizii, de lut, datând cu aproximație din secolul III-IV d.H., susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Național.

Conform opiniei preliminare a experților, bunurile au fost estimate la o valoarea de peste 3.000 de euro, acestea urmând a fi evaluate după ce vor fi scoate integral din situl arheologic.

Polițiștii constănțeni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere a unor bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, tentativă de furt calificat și efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*