Ofițeri ai Forțelor Navale Române, observatori ai Exercițiului naval pakistanez „Aman 23”

Exercițiul „Aman 23”, organizat de Forțele Navale Pakistaneze. FOTO: SMFN

Forțele Navale Române au fost prezente, în calitate de observator, la cea de-a VIII-a ediție a Exercițiului multinațional „Aman 23”, organizat de Forțele Navale Pakistaneze în perioada 10 – 14 februarie, în Marea Arabiei și portul Karachi din Pakistan.

Exercițiul a cuprins două faze, una în portul Karachi, în perioada 10 – 12 februarie, și una pe mare, între 13 și 14 februarie, în cadrul căreia au fost exersate proceduri împotriva amenințărilor convenționale și neconvenționale.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, cei doi ofițeri care au reprezentat țara noastră la unul dintre cele mai mari exerciții multinaționale din regiunea Oceanului Indian au fost șeful oficiului Instruire și doctrină al SMFN, comandorul Ciprian Mandachi, și șeful de Stat Major al Comandamentului Flotei, comandorul Marian Ioan.

„Deviza Exercițiului Aman 23 este <<Împreună pentru pace>>, iar acesta joacă un rol important pentru formarea unei strategii comune a marinelor participante, pentru a dezvolta o abordare unitară a asigurării securității maritime regionale”, au precizat reprezentanții SMFN.

Exercițiul „Aman 23”, organizat de Forțele Navale Pakistaneze. FOTO: SMFN

La Exercițiul „Aman 23” au fost prezente 50 de țări, cu zeci de nave și aeronave de luptă, forțe pentru operațiuni speciale, pușcași marini și un număr mare de observatori străini. Obiectivele principale ale exercițiului au fost dezvoltarea cooperării dintre navale participante pentru a contracara provocările actuale de securitate maritimă, precum și îmbunătățirea interoperabilității dintre marinele regionale și partenere la diferite niveluri de dezvoltate tehnologică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*