Oficiali din Cipru, în vizită la Camera de Comerț Constanța

Sediul CCINA Constanța. FOTO Google Maps
Sediul CCINA Constanța. FOTO Google Maps

Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa,  Ion Dănuţ Jugănaru, a primit, în data de 5 mai 2015, vizita oficială a E.S. Dimitris Hatziargyrou, Ambasadorul Republicii Cipru la Bucureşti. Ambasadorul a fost insoţit, la sediul CCINA, de Mioara Adamopoulou – Responsabil cu probleme consulare si administrative, din cadrul Ambasadei.

Aflându-se pentru prima dată în vizită la Camera de Comerţ Constanţa, domnul Ambasador Hatziargyrou a fost interesat să afle mai multe despre economia judeţului nostru şi despre investiţiile firmelor cipriote în Constanţa, afirmând că, va face toate demersurile în vederea intensificării relaţiilor comerciale dintre cele două ţări. Majoritatea firmelor constănţene, cu capital cipriot, îşi desfăşoară activitatea în domenii diverse, precum: turism, operare portuară energie regenerabilă etc.

Domnul Ion Dănuţ Jugănaru i-a prezentat domnului Ambasador investiţiile cipriote realizate în Constanţa şi posibilitatea extinsă de investire, în viitor, în această zonă.

Discuţiile au vizat, apoi, principalele domenii în care-şi desfăşoară activitatea companiile din Constanţa: port, industrie, turism, navigatie, energie, agricultură, domnul Jugănaru punând accent pe rolul important al Portului Constanţa în zona de S-E a Europei şi nu numai.

Un alt punct discutat în cadrul întâlnirii a fost despre rolul important pe care-l au, atât Camera de Comerţ şi Industrie a României, cât şi întreg Sistemul Cameral, în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor bilaterale între ţara noastră şi alte tări dar, şi în ceea ce priveşte sprijinirea şi susţinerea mediului de afaceri din România. În vederea susţinerii mediului de afaceri s-a vorbit despre preocupările privind dezvoltarea învăţământului dual şi despre pregătirea viitorilor specialişti de către companii.

Domnul Ambasador Dimitris Hatziargyrou a mulţumit pentru primire şi a promis că va susţine colaborarea bilaterală dintre cele două ţări.

CCINA Constanţa este deschisă oricărei forme de colaborare cu Ambasada, sprijinind ideea de a facilita întâlniri de afaceri între companii româneşti şi cipriote, pe diverse sectoare de activitate, pentru a dezvolta noi relaţii de colaborare, reciproc avantajoase.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*