Arhiepiscopia Tomisului dăruiește caiete auxiliare elevilor

Catedrala Arhiepiscopala Sf. ap. Petru și Pavel
Piesa de teatru va avea loc la situl arheologic de lângă Catedrala Arhiepiscopala Sf. ap. Petru și Pavel

Arhiepiscopia Tomisului dăruiește caiete auxiliare elevilor

Arhiepiscopia Tomisului (prin Departamentul Social-Misionar), împreună cu Protoieria II Constanța, a achiziționat 300 de caiete auxiliare pentru matematică, destinate elevilor din clasele 0 – IV. Acestea vor fi dăruite de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, celor 150 de elevi din școlile din localitățile Pantelimon, Runcu și Nistorești, joi, 29 septembrie, ora 9.00, la Școala Gimnazială din Pantelimon.

Vernisajul Taberei internaționale de creație-pictură „Dunărea și Dobrogea creștină”

Tot joi, 29 septembriela ora 13.00, în prezența IPS Teodosie, la mănăstirea Dervent va avea loc vernisajul expoziției celei de-a XI-a ediții a Taberei de creație – pictură „Dunărea și Dobrogea creștină”. Pe simeze se vor afla lucrările a 15 artiști plastici din Constanța, București, Baia Mare, Botoșani, dar și din Bulgaria și Republica Moldova, care au participat la tabăra de pictură în perioada 19-29 septembrie.

Slujbe de hram 

Sâmbătă, 1 octombrie, în Biserica Ortodoxă sărbătorește Acoperământul Maicii Domnului. Cu acest prilej, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, jud. Suceava, așezământ monahal care își serbează hramul.

Duminică, 2 octombrie, începând cu ora 7.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Călugăreni (situată în apropierea comunei Pantelimon, jud. Constanța), care are hramul Acoperământul Maicii Domnului. Totodată, credincioșii vor putea asista și la slujba tunderii în monahism a fratelui Gheorghe Sandu, 52 de ani, și vor putea cinsti moaștele Sfinților Pantelimon, Epictet și Astion, aduse de la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*