Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Constanța începe activitatea în noul sediu din Tomis Mall din data de 18 mai

Pașaport românesc. FOTO expressdebanat.ro
Pașaport românesc. FOTO expressdebanat.ro

După o perioadă de aproximativ 15 ani în care a funcționat în subsolul Palatului Administrativ de pe Blvd. Tomis, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Constanța începe activitatea într-un nou sediu, de luni, 18 mai.

De luni, constănțenii vor putea merge în vederea obținerii unui pașaport în sediul amplasat la etajul III al centrului comercial „Tomis Mall”, de pe strada Ștefan cel Mare 36-40. Măsura a fost luată pentru a oferi constănțenilor un spațiu nou, modern și pentru a spori calitatea condițiilor de muncă pentru angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța.

„Ne mutăm într-un spațiu modern și reușim să venim în întâmpinarea celor care vor dori să obțină un pașaport. Unul dintre marile câștiguri este faptul că amplasarea în incinta centrului comercial a generat o zonă de așteptare calitativă. În plus, toate spațiile sunt dotate cu aer condiționat și ventilație, astfel că nu vor mai exista situații precum cele din vară, când condițiile de climatizare erau deficitare. Această schimbare a fost gândită în principal pentru constănțeni, care vor vedea că tot procesul de obținere a pașaportului va fi unul facil, ca și până acum, de altfel, dar care se va desfășura într-un mediu adecvat”, a declarat comisar-șef de poliție Adrian Manea, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța.

În noul sediu sunt pregătite 9 birouri de lucru cu publicul, dintre care 6 birouri pentru cereri de eliberare a pașapoartelor (față de cele 5 în fostul sediu), un birou pentru eliberările de pașapoarte, care va avea două ghișee destinate publicului (față de un singur ghișeu în fostul sediu), dar și un birou de informații și unul pentru adeverințe, restricții și audiențe, facilități în premieră pentru Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Constanța.

Suprafața pe care este dispus noul sediu este considerabil mai mare. Dacă în vechiul sediu birourile de lucru cu publicul însumau 60 de mp, iar sala de așteptare încă 60 de mp, începând cu data de 18 mai, constănțenii vor ajunge într-un sediu de aproape trei ori mai mare, compus din suprafața destinată lucrului cu publicul de aproximativ 120 de mp și o sală de primire și așteptare de 200 de mp.

Totodată, constănțenii vor putea folosi, în momentele de așteptare, facilitățile de care dispune centrul comercial, cum ar fi: restaurante, loc de joacă, zonă de relaxare/lectură, toalete, parcare subterană (contra cost).

În noul sediu, reprezentanții Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța estimează că se pot prelua până la 450 de solicitări în fiecare zi, dintre care aproximativ 300, prin platforma de programări online, lansată în 2018. www.epasapoarte.ro, alături de condițiile din noul sediu, pot conduce la timpi de așteptare reduși pentru constănțenii care vor dori să obțină un pașaport.

De asemenea, estimările arată că, în medie, 350 de pașapoarte vor fi eliberate zilnic. Deși media nu prezintă creșteri semnificative, principalul câștig este reprezentat de condițiile superioare în care va fi desfășurat întreg procesul de obținere a pașaportului.

După mutarea birourilor de lucru cu publicul, va urma și relocarea arhivelor Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța, fapt ce va duce la o operaționalizare completă a serviciului.

Relocarea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța s-a realizat printr-un contract de comodat încheiat pentru o perioadă de 5 ani, cu drept de prelungire, între Instituția Prefectului – Județul Constanța și S.C. Tomis S.A. Contractul nu presupune cheltuieli suplimentare pentru instituție.

Mutarea serviciului într-un nou sediu, într-un timp cât mai scurt, a fost un obiectiv important pentru Instituția Prefectului:

Mă declar pe deplin mulțumit de ce am văzut în noul sediu, am discutat mult atât cu domnul Manea, cât și cu reprezentanții centrului comercial despre această mutare. Este un moment așteptat de constănțeni, care meritau să aibă parte de servicii de calitate în condiții extrem de bune. Sunt convins că toți cei care vor trece pragul noului sediu și care au fost și în vechiul sediu vor vedea un progres imens. Nu în ultimul rând, trebuie subliniat faptul că personalul serviciului va beneficia de condiții de lucru mult îmbunătățite, diferența dintre fostul sediu și actualul fiind extrem de mare”, a conchis prefectul județului Constanța, George-Sergiu NICULESCU.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*