O tânără care a furat de pe la mai multe restaurante și o casă de schimb valutar din Constanța, a fost prinsă în cele din urmă de către polițiști

Actiune a polițiștilor constănțeni. FOTO Cătălin Schipor

Mergea pe la diverse societăți comerciale și cerea să lucreze, oferindu-se să stea și în perioade de probă fără nici un fel de probleme. Numai că asta însemna pentru ea o modalitate de a fi aproape de bani și de a fura. Cel mai mult a sustras de la o casă de schimb valutar, unde i s-a dat pe mână o sumă mare de bani.

În urma cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni de furt, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, Secțiile 1 și 3, au identificat o tânără, în vârstă de 19 ani, din orașul Cernavodă, bănuită de comiterea faptelor.

La data de 21 august, tânăra în cauză, sub pretextul angajării la o locație de alimentație publică din Satul de Vacanță și a efectuării unui stagiu de probă, ar fi sustras suma de 650 de lei din vestiarul angajaților respectivei societăți, creând prejudiciu pentru trei femei.

Ulterior, la data de 6 septembrie, tânăra în cauză a repetat scenariul angajării la un alt local de alimentație publică din municipiul Constanța, de unde ar fi sustras, din sertarul casei fiscale, suma de 4.500 de lei.

La data de 19 septembrie, polițiștii Secției 3 au identificat-o pe tânără pe raza municipiului Constanța, pentru ca apoi să documenteze și probeze activitatea infracțională a acesteia. Polițiștii constănțeni au reținut-o pe tânără pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie audiată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, iar ulterior să o prezinte instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetări a rezultat faptul că tânăra în cauză ar fi sustras, la data de 14 aprilie, suma de 20.000 de lei de la un punct de lucru al unei societăți comerciale cu profil schimb valutar din municipiul Constanța. Modul de operare al tinerei a fost asemănător, în primă fază solicitând angajarea pe postul de casieră, după care a sustras suma de bani din interiorul societății.

Tânăra și-a recunoscut fapta în fața polițiștilor de la Secția 4 Poliție Constanța, după care a predat întreaga sumă de bani administratorului societății comerciale în cauză, între cele două părți intervenind împăcarea fără a mai exista nicio pretenție materială sau civilă a persoanei vătămate.

Începând cu data de 29 iunie, tânăra în cauză a fost cercetată, sub control judiciar, pentru săvârșirea unei infracțiuni de șantaj împotriva unui bărbat din Cernavodă, caz instrumentat de polițiștii Biroului Investigații Criminale. Potrivit anchetatorilor, tânăra în cauză îl amenința cu bătaia pe cel care a reclamat-o, dacă nu îi dă o sumă de bani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*