Polițiștii șpăgari de pe Autostrada A2 au fost dați de gol de către un coleg prins de către cei de la Anticorupție

Inspectorul antifraudă cerea 3000 euro pentru un dosar rezolvat
Un polițist din Valu lui Traian a refuzat 800 de euro mită de la un bărbat prins la volan fără permis de conducere

Un nou lot de polițiști au fost luați cu mascații de acasă după ce șpăgile primite au început să bată la ochi, iar pe fir au intrat DGA-ul. Comunicatul procurorilor cu privire la activitatea suspecților plasează în poveste și un personaj căruia nu i se dezvăluie identitatea.

Ziua de joi 15 martie a început prost pentru cinci polițiști care s-au trezit cu mascații la ușă. Potrivit procurorilor, respectivii, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, în perioada iulie-august 2017, au pretins şi au primit bani sau bunuri de la mai mulţi conducători auto, pentru a nu proceda la sancţionarea lor contravenţională. Au existat cazuri în care agenţii de poliţie au întocmit şi semnat în fals, în locul contravenientului, procesul-verbal de contravenţie şi cazuri în care agenţii de poliţie au constatat abateri dar nu au aplicat sancţiuni.

După audieri, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus, la data de 15 martie punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:

– Condari Andreas-Cristian, pentru săvârşirea unei(1)infracţiuni de abuz în serviciu şi 15 infracţiuni de luare de mită;

– Măgureanu Ionuț-Adrian, pentru săvârşirea unei(1) infracţiuni de abuz în serviciu şi 12 infracţiuni de luare de mită;

– Ivanciu Marius-Alexandru, pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de abuz în serviciu, 24 de infracţiuni de luare de mită, 1 infracţiune de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Față de aceștia trei, s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 15 martie.

Procurorii au mai precizat că în această cauză  mai este cercetat şi inculpatul C.M., pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, a unei infracţiuni de complicitate la luare de mită şi a unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, faţă de acesta dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar. Cel mai probabil acesta este pionul cheie în ancheta procurorilor, urmând a beneficia de o pedeapsă mai blândă în schimbul colaborării cu procurorii.

Procurorii ialomițeni au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*