O școală din Tulcea, exemplu pentru unitățile de învățământ! Exercițiile de dezvoltare personală se fac prin piese de teatru jucate de elevi

O parte dintre beneficiarii proiectului de la Tulcea
O parte dintre beneficiarii proiectului de la Tulcea

Şcoala Gimnazială Specială Nr. 14 Tulcea, în parteneriat cu I.S.J Tulcea, C.J.R.A.E., Liceul de Arte ,,George Georgescu”, Teatrul „Jean Bart”, Teatrul de păpuşi „Dinamic”, lansează vineri, 11.11.2016, la Teatrul Jean Bart, proiectul ,,Terapie prin artă teatrală”.

Este un proiect educativ, care îşi propune transformarea unor activităţi extraşcolare, în terapii alternative pentru copiii participanţi. Terapia prin teatru, va oferi posibilitatea acestora de a găsi noi forme de exprimare, pentru a se dezvolta personal.

Proiectul, care are o durată de şapte luni, urmăreşte integrarea socială a cel puţin 130 de copii/elevi şi valorificarea încrederii în sine şi a abilităţilor de autocunoaştere, autoacceptare, relaţionare, exprimare, a cel puţin 30 de elevi, prin utilizarea tehnicilor de terapie teatrală.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt elevii de la Şcoala Gimnazială Specială Nr.14 şi elevii clasei a III-a, de la Liceul de Arte ,,George Georgescu”, iar beneficiarii indirecţi,  elevii voluntari de la profilul artistic al Liceului de Arte ,,George Georgescu”, părinţii/tutorii elevilor participanţi, cadre didactice şi reprezentanţi ai comunităţii locale.

Acest parteneriat, se va desfăşura în colaborare cu Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC) . Finanţarea proiectului este asigurată atât din surse proprii cât şi din sponsorizări.

Echipa de proiect: Carmen-Gabriela Bumbac, director Şcoala Gimnazială Specială Nr.14; Mirela-Simona Antohi, Aurora Ispas şi Liliana Onciu, profesori de psihopedagogie specială, la Şcoala Gimnazială Specială Nr.14 Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*