Triajul pacienților care vin la Urgență, realizat în containerele modulare din curtea Spitalului Județean Constanța

Containere pentru triaj medical în curtea Spitalului Județean Constanța. FOTO CJ Constanța

Au fost puse în folosință containerele modulare sanitare aflate în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. Aici se va realiza triajul epidemiologic al pacienților care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a unității sanitare.

Pentru securitatea cadrelor medicale din spitalele subordonate Consiliului Județean Constanța, precum și pentru asigurarea siguranței pacienților, reprezentanții instituției au precizat că se va demara o amplă acțiune de testare pentru COVID-19 a întregului personal medical. Testele au fost achiziționate din sumele alocate unităților medicale de către Consiliul Județean Constanța.

Chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă, pentru asigurarea de servicii esențiale continuității vieții locuitorilor din județ, precum și pentru implementarea măsurilor de prevenție a răspândirii virusului, Consiliul Județean Constanța și toate instituțiile aflate în subordine sau coordonare își desfășoară activitatea în condiții normale.

„Sănătatea locuitorilor județului Constanța reprezintă cea mai mare prioritate pentru mine, mai ales în aceste momente. Voi depune toate eforturile necesare pentru a susține sistemul sanitar constănțean. În calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, voi continua să aloc sumele necesare asigurării realizării unui act medical sigur și de calitate, atât pentru pacienți, cât și pentru tot personalul sanitar. Totodată, pentru ca la finalul acestei perioade dificile să ne revedem sănătoși, vă asigur că atât noi, cât și instituțiile din subordine vom continua activitatea și vom întreprinde toate măsurile necesare de prevenție și asigurare a unui climat de viață normal. Locuitorilor județului le va fi asigurată furnizarea apei 24/ 24, se vor continua acțiunile de dezinfecție a tronsoanelor de DJ ce tranzitează localitățile, iar pentru copiii ai căror părinți diagnosticați cu COVID 19 sunt internați în spitale și nu există soluții în familie, s-au identificat spații temporare pentru îngrijire”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Acesta a mai precizat ca activitatea aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța nu este stopată, astfel absorbția fondurilor europene este în continuare prioritară pentru noi. Toate proiectele accesate și restul activităților instituției își urmează cursul firesc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*