Peste 750 de elevi și profesori au fost evacuați din Școala 30, în urma unui incendiu

Școala 30 din Constanța

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină în dimineața zilei de vineri, 10 martie, pentru a stinge un incendiu ce izbucnise la un panou electric de la Școala nr. 30 „Gheorghe Țițeica”.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, la fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere, o autoscară, o descarcerare, o autospeciale pentru victime multiple și două echipaje SMURD.

Până la sosirea pompierilor militari, din clădire s-au autoevacuat 734 de elevi și 24 de profesori. Focul a fost stins în jurul orei 08.30.

„Au ars materiale depozitate lângă panoul electric. Un elev în vârstă de nouă ani a suferit un atac de panică și a fost evaluat medical la fața locului. Ulterior, a refuzat transportul la UPU Constanța,  fiind preluat de mama acestuia. De asemenea, doi adulți au fost asistați de echipajele SMURD și SAJ, tot în urma unor atacuri de panică, dar și aceștia au refuzat transportul la UPU Constanța”, au transmis sursele citate.

După stingerea incendiului, pompierii au efectuat proceduri pentru ventilarea întregii clădiri, pentru evacuarea fumului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*