O nouă promoție de maiștri militari de marină la început de drum

Școala militară Amiral Ion Murgescu. FOTO Forțele Navale

La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ a avut loc, vineri, 31 iulie, festivitatea de absolvire, avansare la primul grad militar și înmânare a certificatelor de atestare profesională a celor 33 de absolvenți ai promoției 2020 „General Ioan Emanoil Florescu“.

29 de absolvenți școlarizați pentru structurile Forțelor Navale Române au fost avansați la gradul de maistru militar clasa a V-a, în timp ce patru absolvenți școlarizați pentru structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au primit gradul de agent de poliție.

Evenimentul a fost onorat cu prezența de către șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, șeful de Stat Major al Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu“, comandor Marian Săvulescu, precum și de directorul adjunct al Gărzii de Coastă, comisar-șef de poliție Alexandru Oae.

În mod excepțional, din cauza restricțiilor impuse de criza sanitară din România, ceremonia s-a desfășurat într-un cadru restrâns, care nu a permis accesul familiilor și apropiaților absolvenților. Pentru a veni în sprijinul acestora, întregul eveniment a fost transmis, în direct, pe pagina oficială de Facebook a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Anul acesta, pentru a zecea oară în istoria școlii, șef de promoție este o fată, maistru militar clasa a V-a Ioana Marinela Bota, cu media 9,59. În semn de apreciere, ea a primit din partea șeful Statului Major al Forțelor Navale emblema de merit „Știință militară clasa a III-a“.

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale aniversează, pe 8 octombrie, 123 de ani de când a deschis drumul formării și instruirii tehnicienilor militari de la bordul navelor de luptă. De la înființarea sa și până în prezent, unica instituție de învățământ postliceal militar de marină din România a pregătit peste 8.000 de specialiști militari pentru sistemul național de apărare și siguranță și ordine publică.

Prioritatea permanentă a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale este modernizarea învățământului și programelor de formare a tehnicienilor marinei militare, oferind o educație de calitate, compatibilă cu sistemele similare din armatele statelor membre NATO.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*