O nouă acțiune de tip „blitz”, desfășurată, în weekend, de polițiștii rutieri constănțeni

Acțiune de tip "blitz", desfășurată de polițiștii rutieri constănțeni. FOTO: IPJ Constanţa

Polițiștii Serviciului Rutier, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Medgidia, au desfășurat, în cursul zilei de duminică, 25 septembrie, o acțiune cu efective mărite, pe drumurile județene din Constanța, pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere în vigoare.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii rutieri constănțeni au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, nu poartă centura de siguranță, respectiv care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. În urma activităților, efectuate în decursul a patru ore, polițiștii au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 17.000 de lei, dintre care 58 pentru depășirea limitei de viteză și patru pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 20 de permise de conducere, dintre care 18 pentru depășirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale și două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune). De asemenea, polițiștii rutieri au constatat o infracțiune de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De la începutul anului și până în prezent, pe drumurile județene din Constanța au fost înregistrate 42 de accidente rutiere, soldate cu cinci persoane decedate, cinci persoane rănite grav și alte 58 de persoane rănite ușor. Datorită acțiunilor preventiv-reactive ale polițiștilor rutieri, se constată o scădere a numărului de accidente rutiere cu 31 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*