O navă militară românească va asigura suportul informațional la un exercițiu multinațional organizat de Grecia

Nava militară „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu”. FOTO Forțele Navale
Nava militară „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu”. FOTO Forțele Navale

Nava militară „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a plecat luni, 15 iunie, din portul militar Constanța spre Golful Patras, în Marea Ionică, pentru a participa la un exercițiu multinațional organizat de Grecia.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, vasul românesc va participa la exercițiul multinațional de luptă contra minelor „Ariadne 20”, organizat de Forțele Navale Elene, în scopul consolidării, cooperării și creșterii interoperabilității cu structuri NATO specializate în domeniul luptei contra minelor din Bulgaria, Grecia, Italia, Spania și Turcia.

Secvențele de instruire planificate sunt de tip întrunit, forțe navale – forțe aeriene, în care nava maritimă hidrografică românească va asigura suportul informațional integrat și cercetarea hidrografică subacvatică, necesare pentru lupta contra minelor.

Nava este comandată de locotenent-comandorul Laurențiu Toma și are un echipaj alcătuit din 52 marinari militari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*