O navă de război canadiană vine în Portul Constanța

HMCS Fredericton
HMCS Fredericton

Portul Constanța va fi vizitat, vreme de 3 zile, de fregata canadiană HMCS Fredericton. Nava face parte din Gruparea Navală Permanentă NATO din Marea Mediterană (SNMG-2)

De vineri până duminică, comandorul Craig BAINES, comandantul flotei canadiene din Oceanul Atlantic, va avea întâlniri oficiale cu comandantul Flotei, contraamiralul de flotilă Daniel Căpăţână, şi cu alţi oficiali ai Forţelor Navale Române.

Totodată, în perioada escalei, marinarii militari români şi canadieni se vor antrena, în cadrul unor ateliere de lucru comune organizate la bordul navelor, pentru perfecţionarea tacticilor şi procedurilor de acţiune, specifice luptei antisubmarin şi operaţiilor de supraveghere a traficului maritim, care vor fi puse în practică pe mare în perioada următoare.

Gruparea navală NATO SNMG-2 este alcătuită din şase nave de luptă din Canada, Franţa, Grecia, Marea Britanie, Olanda şi Turcia şi este comandată de contraamiralul german Jörg KLEIN. Fregata Regina Maria şi corveta Reshitelni din Bulgaria participă la acţiunile grupării din Marea Neagră.

Misiunile SNMG-2 în Marea Neagră se înscriu în sistemul măsurilor de apărare colectivă al aliaţilor NATO şi reflectă flexibilitatea Alianţei de a desfăşura activităţi specifice domeniului maritim.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*