O navă ARSVOM a intervenit pentru preluarea unui marinar inconștient. El era la bordul unei nave în rada exterioară a Portului Constanța

Misiune ARSVOM. FOTO ARSVOM

O navă ARSVOM a intervenit astăzi, pentru preluarea unui marinar inconștient care face parte din echipajul unei nave care se află în rada exterioară a Portului Constanța.

În cursul zilei 05.01.2024, la ora 11:15, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a solictat intervenția unei unități SAR din cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) pentru preluarea unei persoane rănite.

“La bordul navei tip „general cargo” NIHAT K, sub pavilion Vanuatu, aflată în rada exterioară a Portului Constanța, în zona 1 de ancoraj, un membru al echipajului, cetățean de naționalitate turcă, necesită ingrijiri medicale de urgență.

Nava SAR ARTEMIS din cadrul ARSVOM a pornit la ora 11:18 cu toată viteza către zona indicată. La ora 11:44 a ajuns în dreptul navei Nihat K, iar la ora 11:52 a preluat bolnavul la bordul navei SAR ARTEMIS. Bărbatul a fost preluat în stare de inconștiență, dar cu puls.

La ora 12:17 bolnavul a fost predat la mal, în Dana de Pasageri, către echipajul medical de ambulanță, acesta fiind predat în stare viabilă, cu puls dar în stare de inconștiență” – ARSVOM.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*