O grupare navală NATO acționează în aceste zile în Marea Neagră. Dragorul Maritim Slt. Alexandru Axente însoțește navele de război din mai multe țări

Un dragor maritim în Marea Neagră. FOTO navy.ro
Un dragor maritim în Marea Neagră. FOTO navy.ro

Țara noastră este implicată în aceste zile într-un exercițiu de amploare care are loc în Marea Neagră. Gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine SNMGCM – 2 desfășoară o operație de supraveghere a traficului maritim în Marea Neagră, fiind executate exerciţii de căutare a minelor marine, de apărare a căilor de comunicaţii maritime, de căutare şi salvare vieţi omeneşti pe mare.

Din grupare face parte și o navă românească: dragorul maritim Slt. Alexandru Axente. El s-a alăturat navelor din Bulgaria, Italia, Spania și Turcia. Nava-comandant a acestei grupări fregata turcească HASAN PASA.

Operațiunile care urmează sunt programate să aibă loc în comun cu nave ale Gărzii de Coastă din Georgia, după care vasele de război vor face o escală ân portul georgian Batumi.

“Participarea marinarilor militari români la exerciţiile NATO din Marea Neagră contribuie la consolidarea securităţii comune a Alianţei, pe flancul estic, prin descurajarea eventualelor acţiuni agresive, ca urmare a deciziilor adoptate la Summit-ul NATO din Ţara Galilor, în anul 2014, prin care s-a adoptat Planul de Creştere a Capacităţii Operaţionale a Alianţei (RAP – Readiness Action Plan). Exerciţiul face parte din Planul de Activităţi al Forţelor Navale Române pentru anul 2016 şi are ca obiectiv creşterea nivelului de interoperabilitate al militarilor români cu partenerii din Alianţă” au transmis reprezentanții Forțelor Navale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*