O firmă de construcţii, care ridică un bloc de 11 etaje în Constanța, amendată cu peste 65.000 de lei de comisarii de mediu

Firmă de construcţii, amendată cu peste 65.000 de lei de comisarii de mediu. FOTO: GNM Constanța

În plină desfășurare, controalele Gărzii de Mediu (GNM) Constanța sunt concentrate asupra șantierelor de construcții din județ, iar în urma abaterilor constatate, una dintre firmele care desfășoară astfel de activități a fost amendată cu peste 65.000 de lei.

Potrivit GNM Constanța, zilele trecute a fost verificat un șantier din Constanța, situat în zona străzii Eliberării, unde se construiește un bloc înălțat pe 11 etaje. În incinta organizării de șantier au fost descoperite mormane de deșeuri rezultate din construcții – pământ, resturi de BCA, amestecate cu materiale reciclabile precum plastic, carton și lemn, printre altele. Constructorul nu a amenajat spații dotate cu containere pentru colectarea separată a deșeurilor, nu a ținut evidența cantității deșeurilor generate și nu a luat măsuri privind transportul, valorificarea sau eliminarea deșeurilor către societăți autorizate.

Firmă de construcţii, amendată cu peste 65.000 de lei de comisarii de mediu. FOTO: GNM Constanța

Ca urmare, societatea responsabilă a fost sancționată cu două amenzi în valoare totală de 67.500 de lei și i-au fost impuse o serie de măsuri pentru conformarea cu prevederile legale în vigoare.

Firmă de construcţii, amendată cu peste 65.000 de lei de comisarii de mediu. FOTO: GNM Constanța

Astfel de controale periodice au loc cu scopul de a asigura că toți actorii implicați în activități de construcții respectă prevederile legale și se angajează în practici responsabile de gestionare a deșeurilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*