O femeie din Constanța a fost amendată după ce câinele periculos pe care îl deținea i-a scăpat din curte

Jandarmii le-au stricat treburile pescarilor. FOTO Cătălin Schipor

Pentru că nu și-a înregistrat câinele din categoria celor periculoși și cu regim special la autoritățile competente, și pentru că nu l-a supravegheat, o femeie din Constanța a fost amendată de jandarmi.

În cursul zilei de 30 ianuarie, în jurul orei 12.00, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a fost direcţionat un apel prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, prin care a fost făcută o sesizare cu privire la faptul pe strada Unirii din municipiul Constanţa, în imediata apropiere a Şcolii Gimnaziale nr. 43, un câine aparţinând rasei Rottweiler era nesupravegheat şi lătra la trecători.

La fața locului a fost trimis un echipaj de intervenție din cadrul I.J.J. Constanţa şi a constatat că situaţia reclamată se confirmă, animalul putând constitui o ameninţare pentru persoanele din zonă. Jandarmii au identificat-o în scurt timp proprietara câinelui, care locuia în zonă. Femeia, în vârstă de aproximativ 50 de ani nu a putut explica cum animalul a ieşit din curtea casei în loc public, fără a avea botniţă şi fără a fi ţinut în lesă, aşa cum prevede legislaţia specifică și nici nu a putut face dovada înregistrării câinelui.

Având în vedere că prin fapta sa femeia a creat o stare de pericol pentru trecători, jandarmii au sancţionat-o cu amendă contravenţională în cuantum de 1500 lei, în temeiul O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

Jandarmii reamintesc tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul autorităţilor, prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când observă persoane care nu respectă legislaţia referitoare la câinii periculoşi sau agresivi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*