O defecțiune survenită la Centrala Nucleară de la Cernavodă a declanșat deconectarea Unității 2 de la Sistemul Energetic Național

CNE Cernavodă. FOTO cne.ro
CNE Cernavodă. FOTO cne.ro

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în după-amiaza zilei de 10 iulie 2021, ca urmare a apariției unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fară impact pe partea nucleară.

Specialistii CNE Cernavodă investighează cauza și lucrează la remedierea acesteia în vederea reconectării Unitații 2 la SEN.

Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității functionând conform proiectului. Aceste probleme nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, pesonalului unității, populației și mediului înconjurator.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*