O corvetă a Forțelor Navale va participa la o serie de exerciții în comun cu nave militare ucrainene

Corveta „Amiral Petre Bărbuneanu” va participa la exerciții în comun cu nave militare ucrainene. FOTO SMFN

Corveta „Amiral Petre Bărbuneanu” a plecat din portul Mangalia marți, 22 septembrie, pentru a  participa, în perioada 23 – 25 septembrie, la o serie de exerciții în comun cu nave ale Forțelor Navale ale Ucrainei, în apele internaționale din Vestul Mării Negre.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, instruirea navelor cuprinde mai multe seriale, cu grade diferite de complexitate, precum manevre simple și avansate, manevre tactice, căutare și salvare pe mare, comunicații prin semnale luminoase și pavilioane, remorcaj, reaprovizionare, monitorizare a traficului naval și de respingere a unui atac aerian.

Exercițiul se desfășoară în vederea creșterea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante și pentru consolidarea interoperabilității între acestea.

Corveta „Amiral Petre Bărbuneanu” este comandată de căpitan-comandorul Ioan Bălan și are la bord un echipaj alcătuit din 72 marinari militari. Ea va participa la exerciții în comun cu navele UKRS Starobylsk, UKRS O. Okhrimenko, UKRS Sokal, UKRS Sapfir, o navă a gărzii de coastă și o aeronavă Antonov An-26 (MPA) ale Forțelor Navale ale Ucrainei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*