O armă neletală a fost descoperită la un control de rutină în zona Oltina, de către polițiștii de frontieră

Hârșovean ucis în timp ce participa la o partidă de vânătoare în zona localității ialomițene Giurgeni. FOTO arhiva CTnews

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au descoperit, într-un autoturism, o armă cu aer comprimat, din categoria armelor neletale, pentru care trei cetățeni români nu dețineau documente de proveniență sau autorizație.

În data de 29 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe drumul dintre localitățile Oltina și Viile, județul Constanța, un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 19 și 38 de ani, care sunt domiciliați pe raza județului Constanța.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit, printre scaunele din față, o armă cu aer comprimat, de calibru 5,5 mm, precum și 140 de capse din plumb.

Cu privire la cele constatate, bărbații în cauză au declarat faptul că nu dețin permis de port armă sau autorizație.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor prin deținerea sau portul fără drept de arme neletale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*