Numărul turiștilor sosiți în primele nouă luni ale anului în județul Constanța a scăzut cu mai mult de trei procente față de aceeași perioadă din 2021

Peninsula din Constanța. FOTO Ovidiu Oprea / CTnews
Peninsula din Constanța. FOTO Ovidiu Oprea / CTnews

Numărul turiștilor români care au vizitat județul Constanța în primele nouă luni ale acestui an a scăzut cu mai multe de trei procente comparativ cu aceeași perioadă din 2021.  A crescut în schimb numărul turiștilor străini, cu aproape opt la sută, americanii și britanicii fiind în top.

Potrivit Direcției Județene de Statistică Constanța, numărul turiștilor sosiți în primele opt luni din anul 2022 a fost de 1.188,2 mii persoane, față de 1.226 mii persoane în aceeași perioadă din 2021, înregistrându-se o scădere de 3,1 la sută.

„Și numărul înnoptărilor scade: numai 3.937,7 mii înnoptări în perioada ianuarie – septembrie din 2022, față de 4.422,4 mii înnoptări înregistrate în aceeași perioadă din 2021, procentul fiind de 11 la sută”, au transmis reprezentanții DJS Constanța.

Turiștii străini, în număr de 36.055 de persoane, sosiți în primele nouă luni din anul 2022, sunt cu 7,9 la sută mai mulți decât numărul turiștilor străini sosiți în primele șase luni din 2021 și dețin o pondere de numai trei la sută în totalul turiștilor. Cei mai numeroși străini care au vizitat județul nostru în primele nouă luni din 2022 sunt cei din Statele Unite ale Americii – 4.908 persoane, și din Marea Britanie – 4.195 de persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*