FOTO VIDEO Serbare Românească la Cumpăna. Ritmurile folclorice s-au îmbinat armonios cu planurile de viitor. Sportivii rămân cei mai puternici ambasadori ai comunei

Sărbătoare românească la Cumpăna. FOTO Cristina SÂMBETEANU
Sărbătoare românească la Cumpăna. FOTO Cristina SÂMBETEANU

Sfârșit de săptămână în atmosferă de sărbătoare, la Cumpăna, unde Primăria și Consiliul Local au organizat Serbarea Românească, un eveniment dedicat semnificației lunii mai și în special zilei de 1 Mai, când, tradițional, se celebrează munca, efortul, perseverența, hărnicia și oamenii motivați. Inițial, serbarea câmpenească trebuia să aibă loc în mini vacanța de 1 Mai, însă condițiile meteorologice nefavorabile au dus la reprogramarea petrecerii la care au fost invitați să ia parte toți locuitorii comunei Cumpăna, indiferent de vârstă.

„Cumpănenilor nu pot să le transmit decât să se bucure de viață, de fiecare zi frumoasă, zi pe care Bunul Dumnezeu ne-o dă și pentru care noi trebuie să o trăim din plin, cu omenie, cu smerenie, cu credință, dar și cu bucuria reîntâlnirii pentru a sărbători și o zi a Muncii, cum a fost ea dedicată, ziua de 1 Mai. Bunul Dumnezeu a vrut să plouă la Cumpăna pe 1 Mai și nu am putut organiza evenimentul. Atunci noi, administrația publică locală, am fost datori față de locuitorii comunei Cumpăna să reorganizăm această activitate”, a precizat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Astfel, o zi însorită de sâmbătă a fost plăcut animată de cântec și joc popular în interpretarea celor mai talentați artiști ai comunei Cumpăna, printre care Ansamblurile folclorice „Mugurașii Cumpenei”, „Boboceii Cumpenei”, „Doina Cumpenei”, frații Marian și Denisa Bordea, formația Soarli și mulți alții, care au urcat pe scena amplasată în golful de pe malul stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră.

„Ansamblurile reunite ale comunei Cumpăna, fie că sunt cultură, dansuri, dansuri moderne, dansuri populare, dansuri sportive sau activitățile secțiilor de sport, toate vin și evoluează în fața cumpănenilor. Părinți, bunici, prieteni îi aplaudă. Pentru mine ei reprezintă averea comunei Cumpăna. Ei reprezintă cei mai buni ambasadori și forța noastră, a cumpănenilor”, a mai transmis șefa administrației publice locale de la Cumpăna.

În timp ce părinții și bunicii lor s-au delectat cu momentele spectacolului artistic ori cu bunătățile pregătite la grătar, în aer liber, copiii s-au distrat pe cinste la locul de joacă special amenajat pentru ei.

Cu energia lor debordantă, în peticul înverzit de natură de pe malul Canalului Dunăre – Marea Neagră, s-au făcut remarcați, în ținută sportivă membrii secțiilor Clubului Sportiv „Victoria” Cumpăna. Rând pe rând, echipele cu rezultate deosebite la competiții județene și naționale au fost invitate pe scenă unde au primit ropote de aplauze și recompense în bani din partea Consiliului Local. Deși modice, sumele de bani oferite fiecărui mic sportiv au ca scop motivarea copiilor de a rămâne pe făgașul disciplinei, responsabilității și al unui stil de viață sănătos pe care antrenorii fiecărei secții se străduiesc să li-l insufle.

Iar pentru că Sărbătoarea Românească a lunii mai a fost consacrată ideii de muncă, reprezentanții administrației publice locale de la Cumpăna țin să aducă în prim-plan câteva dintre proiectele majore aflate în derulare și chiar aproape de finalizare.

Este vorba de asfaltarea a 34 de străzi, un total de 7,2 km, la care se adaugă o suprafață egală de trotuare. Prea puțin, consideră primarul Mariana Gâju, raportat la necesitatea reală a comunei Cumpăna, care încă are nevoie de 124 de kilometri de asfalt. Actuala echipă de conducere din Primărie se mândrește și cu faptul că 64 de locuințe în regim ANL sunt în faza de dezvoltare.

De asemenea, Centrul Civic și Centrul de Tineret sunt alte două proiecte care prind contur la Cumpăna, iar un proiect îndelung râvnit de primarul comunei este cel referitor la construirea nodului de descărcare de pe autostrada A4 pe teritoriul comunei Cumpăna, un proiect pentru care urmează să se desfășoare proceduri de achiziții publice.

„Sunt proiecte multe, ele se văd, sunt în curs de finalizare.(…) Toate acestea nu fac altceva decât să vină să completeze nevoile de infrastructură ale comunei Cumpăna pe care locuitorii comunei o solicită. Noi avem obligația de a veni în sprijinul lor cu aceste investiții”, a ținut să sublinieze primarul comunei Cumpăna.

La evenimentul care a reunit o bună parte din locuitorii comunei, Mariana Gâju a mai transmis un gând, o dorință, un plan de viitor pe care îl dorește realizat pentru localitatea pe care o conduce de peste două decenii.

„Dezvoltarea economică a comunei. De acum, infrastructura de bine, de rău, am stabilit-o, gaze, canalizare, apă, drumuri, dar avem nevoie de agenți economici puternici, care să creeze locuri de muncă și, în același timp, bugetul local, să fie alimentat din venituri de la aceste societăți economice care se vor instala pe 40 de hectare în parcul industrial Cumpăna”, a mai transmis Mariana Gâju.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*