Noul director general al ARSVOM este Ionuț Voicu, comandantul Detașamentului de pompieri Constanța Port

Protest al angajaților ARSVOM după ce ministrul Transporturilor a anunțat că va desființa agenția

Noul director general al ARSVOM este Ionuț Voicu, comandantul Detașamentului de pompieri Constanța Port, au anunțat luni, 12 iulie, reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Ionuț Voicu îl înlocuiește astfel pe Daniel Manole, demis din funcție după ce a fost reținut de procurorii DNA pentru constituirea unui grup infracțional organizat și luare mită.

Potrivit MTI, Ionuț Voicu este ofiţer de carieră, absolvind Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Desfășoare activități didactice și este şef de lucrării la disciplina Managementul Situațiilor de Urgență, din cadrul Universităţii Maritime Constanța.

De asemenea, el a ocupat mai multe funcţii de conducere în cadrul Detașamentului de pompieri Constanța Port, în prezent fiind comandantul acestei structuri.

Numirea lui Ionuț Voicu este făcută după ce fostul director al ARSVOM, Daniel Manole, a fost demis din funcție după ce a fost reținut de procurorii DNA pentru constituirea unui grup infracțional organizat și luare mită, fiind plasat în arest la domiciliu.

Ulterior, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că intenționează desființarea Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, atribuțiile acesteia urmând să fie fi preluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*