Nouă dintre pacienții transferați la Spitalul Județean de la Spitalul de Boli Infecțioase se află la ATI și prezintă forme severe de boală

Spitalul Județean Constanța

Nouă dintre pacienții transferați la Spitalul Județean de la Spitalul de Boli Infecțioase, în urma incendiului de vineri, se află la ATI și prezintă forme severe de boală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Crina Kibedi, a declarat că din cei 36 de pacienți transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase 6 au fost externați.

“În această dimineață la Spitalul Clinic Județean de Urgență erau 36 de pacienți transferați în urma incidentului de la Spitalul de Boli Infecțioase. Având în vedere evoluția favorabilă, șase dintre aceștia au fost externați, urmând să primească tratamentul la domiciliu, în izolare. La acest moment, în evidențele Spitalul Județean Constanța, sunt 30 de pacienți transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase, nouă se află la Terapie Intensivă unde, inițial, erau 14, dar pentru că evoluția a fost favorabilă au fost mutați în alte zone special amenajate pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2.  Alți 11 sunt în aceste secții, extensii COVID, 10 sunt internați în secția exterioară de la Agigea.

Datele se pot modifica în funcție de evoluția pacienților în orice moment. Forme mai severe de boală prezintă în special cei care sunt la Terapie Intensivă, ceilalți prezintă forme medii sau ușoare. Este o perioadă dificilă pentru întreg personalul medical, toată lumea este mobilizată și se depun toate eforturile pentru a le asigura cele mai bune îngrijiri medicale”, a spus Crina Kibedi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*