Noile reguli privind accesul publicului la spectacolele Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”

Secvență din spectacolul "Capra cu trei iezi". FOTO Teatrul pentru copii și tineret "Căluțul de mare".

Având în vedere că în municipiul Constanța rata infectărilor cu COVID-19 a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori, accesul publicului la spectacolele Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” va fi permisă, începând cu data de 27 septembrie, conform prevederilor Hotărârii nr. 1015/ 2021, cât și în conformitate cu dispozițiile Hotărârii de Guvern Nr. 932/2021.

Conform legii: „organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății”.

Astfel, în conformitate cu aceste reglementări, participarea publicului este permisă până la 50 la sută din capacitatea maximă a sălii, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție. Totodată, spectatorilor cu vârsta peste 12 ani li se permite accesul în sala de spectacol în următoarele cazuri:

  • Au fost vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;
  • Prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția respectivă, dar nu mai vechi de 72 de ore;
  • Prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, dar nu mai vechi de 48 de ore;
  • Se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*