Două șantiere de construcții din Constanța au fost amendate cu câte 15.000 de lei pentru încălcarea măsurilor de protecție a mediului

Șantiere de construcții, amendate pentru încălcarea măsurilor de protecție a mediului. FOTO: GNM Constanța

Garda de Mediu din Constanța a impus amenzi în valoare de 15.000 de lei pentru două șantiere de construcții din oraș, în urma unor verificări efectuate conform tematicii de control dispusă de Comisariatul General.

Primul șantier vizat de inspecții a fost cel situat pe strada Ion Roată din Constanța, unde se construiește un hipermarket. Antreprenorul general al proiectului a fost sancționat pentru neglijarea măsurilor de protecție a atmosferei, cum ar fi stropirea drumurilor, evacuarea ritmică a pământului excavat și acoperirea cu prelate a materialelor. Amenda aplicată se ridică la suma de 15.000 de lei.

Șantiere de construcții, amendate pentru încălcarea măsurilor de protecție a mediului. FOTO: GNM Constanța

De asemenea, în urma soluționării unei petiții, comisarii au verificat un șantier din cartierul Tomis Plus de pe strada Milano, unde se construiește un ansamblu de patru blocuri cu șapte și, respectiv, nouă etaje. În timpul inspecției, s-a constatat că fațadele imobilelor nu erau acoperite cu plase de protecție pentru prevenirea antrenării emisiilor de pulberi în atmosferă. Constructorul a fost amendat și el cu suma de 15.000 de lei și i s-au impus măsuri cu termene scurte de soluționare a deficiențelor constatate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*